Sykdommer

Når immunsystemet fungerer som det skal, holder vi oss friske og merker ingenting til at vi har et immunforsvar. Men vi balanserer hele tiden på en knivsegg. Hvis immunsystemet ikke gjør jobben bra nok, risikerer vi å få alvorlige infeksjonssykdommer eller kreft. Hvis immunsystemet blir for overivrig, kan det gå til angrep på normale celler i vår egen kropp, og vi risikerer å få ulike typer autoimmune sykdommer.

Mitt hovedfokus med immunglimt.no er å skrive om hvordan immunforsvaret fungerer normalt. Imidlertid vil jeg også komme inn på ulike sykdommer, når det er relevant.

I tillegg dukker det av og til opp spørsmål og kommentarer fra lesere av bloggen, som er knyttet til konkrete sykdommer. Noe av det jeg skriver i kommentarfeltet som svar på slike spørsmål, kan ha interesse for flere. Siden kommentarfeltet ikke er like enkelt søkbart som resten av bloggen, vil jeg forsøke å samle noe av dette stoffet på egne sykdomssider.

For den som leter etter mest mulig informasjon om «sin» sykdom, vil det nok være nødvendig å søke andre steder enn på denne bloggen. Men forhåpentligvis vil det være enklere å forstå informasjon om konkrete immunologisk relaterte sykdommer, når man har bedre forståelse av hvordan de ulike delene av immunforsvaret fungerer.

Bloggside av Anne Spurkland, første gang publisert 16. mars 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s