Immunologiens dag 2013

Norsk selskap for immunologi arrangerer immunologiens dag fredag 26. april med populærvitenskaplig seminar i Litteraturhuset kl. 11.00-15.00 og tilsvarende på Haukeland universitetssjukehus i Bergen kl. 10.00-13.30. Temaet for seminarene er Autoimmunitet. Når kroppen går til angrep på seg selv.

3 svar på “Immunologiens dag 2013”

Takk til alle som møtte opp på Immunologiens dag i Oslo. Anslagsvis 180 tilhørere var innom Litteraturhuset i dag, så auditoriet var fullsatt! Takk også til alle foredragsholderne!

Neste års immunologiens dag i Oslo vil bli lørdag 26. april, i samarbeid med Det medisinske fakultets 200 års jubileum.
Anne S

Svar

Hei! Tusen takk for mange lærerike foredrag om autoimmune sykdommer på Immunologiens dag i dag!

Jeg glemte å benytte anledningen til å spørre om noe jeg har lurt på lenge: Det skrives jo stadig om at amming er så bra, blant annet fordi barnet får overført antistoffer gjennom morsmelken. Men kan det bli «for mye av det gode» når mor lider av autoimmun sykdom og dermed produserer antistoffer mot eget vev?

Ellers vil jeg takke deg for en veldig interressant og «lettfordøyelig» fagblogg! :o)

Hei igjen
Hyggelig å høre at du likte seminaret.
Når det gjelder amming, skal jeg skrive et innlegg om det etterhvert, nettopp for å forklare det med antistoffene. Det er ikke noe problem med mors eventuelle auto-antistoffer så vidt jeg vet. Dette vil uansett være antistoffer som holder seg i tarmens hulrom, og ikke kommer inn i kroppen.
Og jeg setter pris på å høre at det jeg skriver her på bloggen både er interessant og lettforståelig. Det er en utfordring å gjøre dette stoffet tilgjengelig for flere enn oss innvidde immunologer. Så jeg ser delvis på dette som skrivetrening: Er det mulig å formidle immunologi på enkel, men sannferdig måte uten at det virker platt? Jeg er fortsatt ikke sikker på svaret.
Anne S

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s