Kategorier
Immunologi

«Immun» er i trykken!

Da er boken sendt til trykkeriet! Hvis alt går som vi håper er den klar for salg i midten av oktober, med lanseringsfest 24. oktober i Oslo.

kroppens-evige-kamp-9788243008304.inddFakta om boken:

«Immun» handler om immunsystemet og kroppens evige kamp for å overleve. Boken har seks deler med tilsammen 28 kapitler i tillegg til Annes 32 råd for å hjelpe immunforsvaret. Boken har et stort persongalleri (både historiske og nålevende forskere, pasienter og min egen familie er med) og 18 håndtegnede illustrasjoner. Alt dette har fått plass på 416 sider. Prisen i butikk blir 399 kroner.

2 svar på “«Immun» er i trykken!”

Hei! Hva med dem som er transplanterte og som går på immundempende medisiner for resten av livet? Jeg er selv levertransplantert for vel ett år siden.

Hei igjen. Så ikke denne før nå.
Jeg behandler ikke pasienter, så spørsmål som gjelder medisinene du bruker må du snake med legene dine om.

Men generelt kan jeg si at selv om det er nødvendig med immundempende medisiner livet ut etter en organtransplantasjon, fungerer immunsystemet likevel ganske bra så lenge man tar hensyn til at immunsystemet ikke er like effektivt på grunn av medisinene.

Det skyldes nok at immundempende medisiner først og fremst begrenser aktiviteten til T-cellene, som er de cellene som oppdager og reagerer på fremmede celler, inkludert organet som er transplantert, mens andre deler av immunsystemet ikke er påvirket av medisinene.

Jeg skriver endel om organtransplantasjon i boken, og om hvorfor immunsystemet reagerer på det fremmede organet.

Anne S

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s