Kategorier
Diverse info

Om meg

Jeg heter Anne Spurkland og er professor i medisin ved Universitetet i Oslo. Jeg underviser i anatomi og  forsker innenfor immunologi og autoimmune sykdommer. Immunologi handler om kroppens forsvar mot alle ytre og indre farer. Immunologi er derfor et fagområde som griper inn i omtrent alle forhold som har med kropp og helse å gjøre. Målet med bloggen ImmunGlimt er å gi små innblikk i hvordan immunsystemet fungerer. Noen ganger vil det være dagsaktuelle tema, men oftest vil det være biter av informasjon jeg synes er interessante eksempler på immunforsvarets virkemåter. Jeg vil trekke veksler på både etablert og ny kunnskap.

Illustrasjonene har jeg planlagt å tegne for hånd, omtrent som jeg bruker tavle og kritt. Vær oppmerksom på at dette er å betrakte som «karikaturer» der størrelsene ikke står i forhold til hverandre. Alle molekyler som jeg kommer til å omtale er så små at de ikke er synlige, selv i mikroskop, men på mine tegninger blir de kjempestore! Det er slik vi som jobber med molekyler til daglig, klarer å forholde oss til noe som egentlig ikke er til å ta på. Vi lager molekyl-karikaturer.

Send meg gjerne kommentarer via bloggen, med spørsmål eller forslag til emner å skrive om.

10 svar på “Om meg”

Hei Anne! Jeg dumpet tilfeldigvis borti bloggen din og er herved en trofast følger. Du skriver godt, og jeg liker den filosofiske innfallsvinkelen til noen av innleggene. Vi sees i Lofoten!
Andreas L.

Tusen takk for at du skriver denne bloggen og gjør immunologi litt mer forståelig! Det er lett å gå seg vill i detaljer og miste overblikket, men dette gjør det litt lettere å forstå, det mye omtalte «store bildet»!

Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg liker å høre at bloggen blir lest på denne måten. Jeg er dessverre litt for travel til å oppdatere den så ofte som jeg skulle ønske, men den er ikke glemt. Så flere innlegg kommer.
Anne S

Svar

Hei Anne! Du, Per Holck, Helge Scott og han Dissen er de beste underviserne jeg kan huske fra pk. Dere virker engasjerte, tegner på tavlen og forklarer med pedagogisk snert. Gleder meg til å saumfare bloggen din! «Oppdaget» den på Twitter btw.

Hei igjen Christine M
Tar det til meg, vettu. Skal hilse de andre. Vi liker å få ros av og til! Og veldig hyggelig å få bekreftelse på at tavle og kritt fortsatt gjør susen. Tegningene på bloggen er et forsøk på å holde samme stil også i dette elektroniske formatet..:-) Anne S

Svar

Hei. Jeg skal presentere tema fag og formidling i sosiale medier på forskningslunsj på Sykehuset i Vestfold om noen uker. Har veldig lyst til å vise bloggen din der som eksempel. Er det ok om jeg sender deg tre-fire spørsmål per e-post (har funnet adressen din via uio.no) om din bruk av blogg og Twitter?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s